جستجو

مشخصات لوله گالوانیزه

مشخصات لوله گالوانیزه ، این نوع لوله از پوشش روی با روش گالوانیزاسیون تولید می شود. هدف اصلی این کار، جلوگیری از خوردگی و آسیب پذیری لوله های فولادی می باشد. لوله گالوانیزه به دلیل مقاومت به خوردگی بالا در صنایع مختلف


کاربردهای وسیعی پیدا کرده است. این لوله ها به دو بخش گالوانیزه سرد و گرم تقسیم می شوند. لوله های گالوانیزه گرم معمولا به صورت دو سر رزوه تولید می شوند.

اما لوله های گالوانیزه سرد بدون رزوه بوده و می توان آنها را رزوه کرد. به این لوله ها اصطلاحا لوله سفید نیز می گویند. در ادامه با ما همراه باشید تا با مشخصات لوله گالوانیزه آشنا شوید.

مشخصات لوله گالوانیزه

1- رنگ
رنگ این نوع از لوله‌ ها خاکستری و بعضی اوقات تیره است.
2- حفاظت خود به خودی در لوله گالوانیزه
قسمت هایی که در لوله گالوانیزه آسیب جزئی می بینند از روی سطح یک لوله تشکیل کاتد داده و در حین عملیات این قسمت ها در لوله گالوانیزه به علت تشکیل پیل گالوانیکی، از پوشش حاوی فلز روی به عنوان آند استفاده می گردد. اینگونه از ایجاد آسیب در بخش هایی که خراش برداشته اند جلوگیری به عمل می آید. این در حالی است که در سایر روش های پوشش دهی این قابلیت در نظر گرفته نشده است.
3- ارتفاع
این لوله ها در ابعاد مختلفی در بازار موجود هستند. معمولا آنها را در ابعاد و با ارتفاع 6 متری می‌ سازند.
4- تخمین عمر لوله گالوانیزه
عمر تخمین زده شده برای لوله گالوانیزه تقریبا بیشتر از 50 سال می باشد. این در حالی است که عمر لوله هایی که با رنگ پوشش دهی می شوند بسته به نوع رنگ بین 11-2 سال متغیر است.
5- قطر
قطر آنها نیز بین 2 تا 8 اینچ متغیر می باشد. البته شرکت های معتبر داخلی که مبادرت به ساخت و تولید لوله های گالوانیزه می کنند، بنا بر نیاز و سفارش مشتریان خود، لوله های گالوانیزه شده را در اندازه های مختلف، تولید می نمایند.
6- استحکام لوله گالوانیزه
لوله گالوانیزه دارای پوشش گالوانیزه می باشد و ساختار واحد متالورژی دارند. به همین دلیل کاملا نسبت به تنش های مکانیکی ناشی از نصب، حمل و نقل و آسیب های احتمالی مقاوم می باشد.

همچنین از استحام بسیار بالایی برخوردار است. البته باید در نظر داشت که استحکام این محصول به طور کلی به شرایط محیطی بستگی دارد و در محیط های خاص این میزان تغییر خواهد کرد. به عنوان مثال لوله گالوانیزه رنگی با پایه رزینی دارای بیشترین استحکام در میان انواع لوله گالوانیزه می باشد.
7- استاندارد این نوع لوله
لوله های گالوانیزه بر اساس استانداردهای گالوانیزاسیون طبق DIN2444 و DIN EN 10240 و استاندارد ISIRI 3765 تولید می شوند.
مشخصات شیمیایی پوشش گالوانیزه این لوله ها بر اساس استاندارد ASTM F1083 و ASTM A90 می باشد.
8- فشار کاری لوله گالوانیزه سبک حدود 12 بار و لوله گالوانیزه سنگین حدود 16 بار است.

مشخصات فنی لوله گالوانیزه

پوشش: پوشش روی با روش گالوانیزاسیون
 عمر مفید لوله: 10 تا 50 سال
کاربرد: صنایع خودرو سازی، دکل های مخابراتی و …
طول لوله: قابل تولید به متراژ دلخواه (استاندارد 6 متری)

مزایای لوله گالوانیزه

به طور کلی لوله های گالوانیزه دارای ویژگی هایی می باشند که آنها را از سایر لوله ها متمایز می کند. از جمله این ویژگی ها می توان موارد زیر را نام برد:
– به دلیل گالوانیزاسیون روی لوله ها، قیمت آن نسبت به سایر لوله های مقاوم در برابر خوردگی کمتر است.
– به دلیل کیفیت مناسب دارای طول عمر بالا بین 10 تا 50 سال می باشند.
– پوشش گالوانیزه ای که بر روی سطح لوله ها ایجاد می شود، دارای دوام و کیفیت بالایی است.
– لوله گالوانیزه دارای مقاومت مناسبی در برابر حریق، حرارت، ضربه و ارتعاش، خوردگی و پوسیدگی، فشار بالا می باشد.
– اکسیژن در لوله ها نفوذ نمی کند.
– ضریب انبساط طولی این لوله پایین است.

کاربرد لوله های گالوانیزه

از لوله های گالوانیزه در صنایع مختلفی مانند قظعه سازی، گارد ریل جاده ها، دکل های فشار قوی برق، پیچ و مهره سازی، تیرهای برق، لوله های آب با ضخامت بالا، سازه گلخانه و مصارف صنعتی استفاده می شود.

قیمت لوله گالوانیزه

قیمت لوله گالوانیزه به عوامل زیادی بستگی دارد. از جمله این عوامل می توان به نحوه ساخت آنها، کیفیت، وزن، ضخامت و جنس آنها اشاره نمود.

سخن آخر

لوله گالوانیزه صنعتی که با استفاده از ورق گالوانیزه تولید می شود، از نقطه نظر تولید با لوله مبلی، تست آب و صنعتی مشابهت دارد. تفاوت مهم لوله گالوانیزه صنعتی با دیگر لوله ها، استفاده از ورق گالوانیزه برای تولید این لوله می باشد.

آخرین مقالات