لوله مانیسمان سبک ، لوله های مانیسمان از انواع لوله های فلزی هستند که با نام لوله های بدون درز یا سیملس هم شناخته می شوند. این لوله ها دارای سطحی صاف و یکنواخت بوده و بر روی سطح آنها هیچ گونه درزی وجود ندارد. مقاومت لوله های مانیسمان در مقابل تنش های فیزیکی، دما و فشار بالا، بسیار زیاد است.
این امر موجب شده تا از این لوله ها در صنایع مختلفی استفاده شود. ضمن اینکه لوله های بدون درز برای انتقال مواد خورنده و سمی هم به کار می روند.
مشخصات لوله مانیسمان :
کارخانه های تولید کننده لوله مانیسمان، این لوله ها را بر اساس استانداردها و گواهی های مشخصی تولید می کنند. برای اینکه یک محصول دقیق ساخته شود، باید این استانداردها رعایت گردد.
استاندارد های بین المللی لوله مانیسمان :
لوله های مانیسمان دارای استاندارد بین المللی ASTM – JIS – DIN می باشند.
آلیاژ های پرکاربرد لوله مانیسمان :
آلیاژهای ASTM A106، ASTM A179، ASTM A192 و GB 3087 جزو پرکاربردترین آلیاژهایی هستند که در لوله های مانیسمان مورد استفاده قرار می گیرند. در دماهای بالا از آلیاژ ASTM A106 ، برای کندانسورها از ASTM A179، برای دیگ های بخار از ASTM A192 و در بویلرها از GB 3087 استفاده می شود. در لوله های مانیسمان سبک از آلیاژی با استاندارد ASTM A106، ASTM A53 و API 5L استفاده می شود و استاندارد ابعادی لوله های مانیسمان بر اساس ASME B36.19 و ASME B36.10 می باشد. استاندارد ASME B36.19 برای لوله های استیل و استاندارد ASME B36.10 برای لوله های فولادی به کار می رود.
انواع لوله مانیسمان :
برای مشخص شدن ضخامت لوله در بازار از رده لوله استفاده می کنند. باید توجه داشت که رده لوله با ضخامت آن متفاوت می باشد و رابطه ای بین عدد رده لوله و ضخامت آن وجود ندارد. لوله مانیسمان دارای رده های 20، 40، 60، 80، 120 و 140 می باشد و به صورت شاخه هایی با طول 6 و 12 متر ساخته می شود.
لوله مانیسمان سبک :
از انواع لوله های بدون درز هستند و بیشتر در مصارف خانگی، لوله کشی گاز ساختمان و نیز لوله کشی صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند. لوله های مانیسمان رده 10، 20 و 30 را به دلیل ضخامت کم آنها، با نام لوله مانیسمان سبک می شناسند.
قیمت لوله مانیسمان سبک :
از عوامل موثر در تعیین قیمت لوله مانیسمان سبک می توان به وزن، ضخامت، ابعاد، کیفیت، سایز، شرکت سازنده و شرکت تولید کننده لوله اشاره کرد. ضمن اینکه نوسانات قیمت دلار و ارز تاثیر زیادی بر قیمت این نوع لوله دارد.
هزینه تولید لوله مانیسمان سبک نسبت به سایر رده های لوله بدون درز کمتر است و وزن کمتری هم دارند. این لوله ها معمولا در اندازه 2.1 اینچ تا 16 اینچ تولید می شوند. برای اطلاع از قیمت لوله مانیسمان با شماره های موجود در سایت تماس بگیرید.
روش تولید لوله مانیسمان سبک :
برای تولید لوله فولادی بدون درز، از سه روش سمبه کاری چرخشی، نورد کردن به کمک غلتک پیلگر و ریخته گری پاششی استفاده می کنند.
1- روش سمبه کاری چرخشی (Rotary Tube Piercing) :
در ابتدا شمش فولادی را تا دمای مشخصی حرارت می دهند. وقتی به دمای موردنظر رسید، به وسیله یک سمبه گلوله ای شکل به داخل آن فشار معینی را وارد می کنند. این عمل باعث می شود تا شمش فولادی داغ تبدیل به لوله شود.
2- روش نورد کردن به کمک غلتک پیلگر(Pilger Mill):
در این روش غلتک پیلگر در کنار یک سمبه داخلی قرار می گیرد وضخامت لوله را مشخص می کند.
3- روش ریخته گری پاششی (Spray Casting):
این روش کمتر مورد استفاده قرار می گیرد. در این روش مواد مذاب را داخل لوله می ریزند و با کمک نیتروژن، ضخامت لوله را تعیین می کنند.