انواع و ویژگی های لوله 5 لایه

انواع و ویژگی های لوله 5 لایه ، این لوله ها تمام مزایای لوله های پلاستیکی و فلزی را دارند. در ساختار این لوله ها از ترکیب پلیمر و آلومینیوم استفاده می شود. لوله های 5 لایه را با استفاده از دو لایه پلیمر و یک لایه آلومینیوم و دو لایه چسب می سازند. کیفیت لوله های 5 لایه به نوع پلیمر و چسب به کار رفته در ساخت آنها بستگی دارد. لایه فلزی به عنوان هسته، نقش مهمی در استحکام لوله ایفا می کند.


انواع لوله پنج لایه

لوله های 5 لایه با توجه به نوع پلیمر، کاربرد و ویژگی های خاص دارای انواع مختلفی هستند.

1- لوله های 5 لایه PERT

در ساختار این لوله ها از آلومینیوم و پلی اتیلن استفاده می شود. این امر مقاومت لوله های 5 لایه PERT را در برابر فشار بالای آب افزایش می دهد.

از مهم ترین ویژگی های این لوله ها می توان به قابلیت تحمل دمای بالا تا 70 درجه سانتی گراد و رعایت استانداردهای جهانی برای طراحی و ساخت این لوله ها اشاره کرد. لوله های 5 لایه PERT گزینه مناسبی برای لوله کشی آب گرم در ساختمان ها هستند.

2- لوله های پنج لایه PEX

یکی دیگر از انواع لوله های 5 لایه، لوله های PEX هستند که استحکام بسیار بالایی دارند. دلیل این امر پیوندهای عرضی ایجاد شده در آنها است.

لوله های پنج لایه PEX در مقابل دما و حرارت مقاومت بسیار زیادی از خود نشان می دهند. این لوله ها می توانند تا دمای 95 درجه سانتی گراد را تحمل کنند. به همین علت در سیستم های لوله کشی شوفاژ و آب گرم ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرند.

3- لوله های 5 لایه PE

در ساختار این لوله ها از پلی اتیلن استفاده می شود. این پلیمر مقاومت چندانی در برابر فشار از خود نشان نمی دهد. به همین علت توصیه می شود که از آن در سیستم لوله کشی آب گرم ساختمان استفاده نکنند.

لوله های 5 لایه PE دارای قیمت مناسبی هستند و به راحتی می توان از آنها استفاده کرد. به همین علت جزو لوله های 5 لایه پر فروش می باشد. معمولا لوله های پنج لایه PE را به صورت PE-AL-PE نمایش می دهند.

ویژگی های لوله های پنج لایه

ترکیب فلز و پلیمر به کار رفته در تولید لوله های 5 لایه باعث شده تا این لوله ها ویژگی های مثبت فلز و پلیمر را در کنار هم داشته باشند.

1- مقاومت در مقابل دمای بالا :

طراحی لوله های 5 لایه به صورتی است که این لوله ها قدرت تحمل دما را تا 90 درجه سانتی گراد داشته باشند. این امر باعث شده تا لوله های 5 لایه گزینه مناسبی برای استفاده در ساختمان ها باشند.

2- ضریب انبساط کم :

ترکیبات به کار رفته در ساخت لوله های 5 لایه دارای ضریب انبساط طولی کمی هستند. به همین علت با گذشت زمان کمتر آسیب می بینند.

3- مقاومت بالا در برابر فشار آب :

لایه های آلومینیومی موجود در ساختار لوله های 5 لایه باعث افزایش استحکام این لوله ها در مقابل فشار آب می شوند. می توان با خیال آسوده از این لوله ها برای انتقال جریان های پر فشار استفاده کرد.

4- مقاومت زیاد در مقابل مواد شیمیایی :

در لایه درونی این لوله ها از موادی استفاده می شود که در مقابل مواد شیمیایی مانند اسیدها و بازها مقاومت کنند.

5- جلوگیری از ورود اکسیژن :

لایه های آلومینیومی موجود در ساختار لوله های 5 لایه مانع از نفوذ اکسیژن به آب می شوند. این لایه ها مقاومت بالایی از خود نشان می دهند.

سخن پایانی

در این مقاله در مورد انواع و ویژگی های لوله های 5 لایه صحبت کردیم. لوله های 5 لایه که به نوعی لوله ترکیبی هستند، ویژگی های منحصر به فردی دارند.

این ویژگی ها باعث شده تا در صنایع مختلف مورد استفاده قرار بگیرند. افراد می توانند با توجه به نیاز و کاربرد لوله از انواع لوله های پنج لایه استفاده نمایند.

آخرین مقالات